Zachecam do cwiczen slowianskich czarownic.
Ponizej link do instrukcji tych cwiczen.Sa swietne.Wzmacniaja zdrowie,seksualność,oraz zyskuje sie dobry nastroj.Jest bardzo wiele korzysci o ktorych mowa w ponizszym linku.
Wedlug daty urodzenia trzeba obliczyc zestaw 7 cwiczen indywidualnych dla kazdego.
Zachecam i polecam.
http://treborok.wordpress.com/slowianszczyzna/gimnastyka-slowianskich-czarownic-ksiazka/
Popularne posty
- PRZEPISY USUWAJĄCE ŚLUZ Z ORGANIZMU
- PRZETWORY, SUSZENIE, MROŻENIE
- ZUPA MOCY
- KUCHNIA WEGETARIAŃSKA WG Pięciu Przemian - wersja dla EuroSłowian.
- "GŁODNEGO BAJKAMI NIE NAKARMISZ''-przykładowe przepisy wg 5 Przemian
- GIMNASTYKA SLOWIANSKICH CZAROWNIC
- DZIŚ NA OBIAD
- ĆWICZENIA i HIGIENA
- CHAI I KAWA INDYJSKIE
- SŁODKIE ABC- Trzecie pokolenie
poniedziałek, 25 listopada 2013
wtorek, 12 listopada 2013
DIETA WZMACNIAJACA
DIETA WZMACNIAJACA,CODZIENNA,PO LECZENIU NOWOTWOROWYM
Do potraw dobrze jest dodac KORZEN KUZU -sprzedawany jako skrobia Kuzu w sklepach eko.
Jest to zagęszczacz do zup sosow,kisli lub budyniow,ale tez mozna go dosypywac do wszelkich kotlecikow,do pieczenia chleba,do nalesnikow.Jest to postac naszej maki kartoflanej tyle ze ten, bardzo wzmacnia nerki i zolądek.W Japonii leczy sie korzeniem kuzu alkoholizm z bardzo dobrymi efektami.Poprzez wzmocnienie nerek,alkoholik widzi w zyciu inne dzialania ,nie tylko alkohol.
W naszym przypadku bardzo jest wzmacniajacy i wspanialy jako np.kisiel zurawinowy.
Rozpoczynamy dzien
Na czczo wypic szklanke wody z cytryna
lub 1 lyzeczka octu jablkowego,lub tylko woda.
SNIADANIA godz 7-9
-owsianka na wodzie z dodatkiem 1
daktyla,rodzynek,1 morela,mozna dodac 1 sliwke swieza,lub inny owoc sezonowy.
-zupa sniadaniaowa
dynia starta na tarce,bialy
ryz,kumin,dwie krople oliwy lub sklarowanego masla,ryz rozgotowac .
-kasza jaglana podprazana na suchej
patelni,zalana wrzatkiem,gotowana z dodatkami jak do owsianki
-kasza gryczana z warzywami np.
marchewka,cukinia,cebulka,wszystko na wodzie
Druga czesc sniadania
-surowka,pomidory,ogorki,kiszonki,
do picia woda ciepla przegotowana,lub
mleko owsiane ,orkiszowe z karobem na cieplo,jedna kromka chleba z masłem lub
pesto(przepis poniżej),z pomidorem lub innymi warzywami.
DRUGIE SNIADANIE godz 11.00
owoc surowy-objetosc garsci
OBIADY 13-15
-zupy wszystkie dlugo gotowane,geste,
Jeśli mięsne to tylko raz w tygodniu.
DRUGIE DANIE
-Warzywa na parze,raczej bez tłuszczu,z
dodatkiem kurkumy(we wszystkich daniach)
-Kabaczek faszerowany ryzem lub
kasza,surowka,
-cukinia na patelni bez tłuszczu,na kilku
kroplach wody,z pomidorami,surowka,kasza
-kalafior,brokuł z wody lub na
parze,surowka
-jarmuż zblanszowany,drobno
pokrojony,podduszany z cebulka na patelni z pestkami słonecznika,surowka z
marchewki i jabłka,ocet winny,ziemniaki z wody
-szpinak zblanszowany,pokrojony
,podduszany na patelni z pestkami słonecznika i lyzka smietany lub serka
,surowka z selera i natka,kasza
-buraczki tarte na
cieplo,ziemniaki,surowka z ogorkiem kwaszonym i cykoria
-papryka czerwona faszerowana ryzem z soczewica,surowka
z natka pietruszki
-fasolka szparagowa zawijana w papier
ryzowy z dodatkiem własnej roboty pesto
-PESTO-(oliwa,daktyle,platki migdalow lub
ziarno sezamu,czosnek,BAZYLIA- swieza z ogrodka lub z marketu,lepiej OREGANO
swieze),wszystkie składniki zmiksować,dodac lyzke octu jabłkowego do
miksowania, przelozyc do słoika i do lodówki,podawac do potraw.
-Kasza z sosem koperkowym robionym na
korzeniu KUZU,z pomidorami,surowka z pomidorow i z rukola.
-kotleciki z fasoli,zmiksować ugotowana
fasole ,dodac cebulke z przyprawami-majeranek,czaber,kurkuma,ulepic kotleciki
,obtoczyć w sezamiei piec w piekarniku.
FASOLE W KAZDEJ POSTACI TYLKO RAZ W
TYGODNIU
MIESO TYLKO W WYWARZE WODNYM W
ZUPIE,TYLKO RAZ W TYGODNIU.
DO WARZYW DODAWAC IMBIR I KURKUME OBOWIAZKOWO,oraz
inne przyprawy bez soli
DESER
-pieczone jabłko,gruszka z cynamonem.
KOLACJA GODZ 17.00
-najlepiej zupa
Może być ryz z jabłkami,lub cos z obiadu.
Po godzinie 17 nic nie spozywac az do
rana,można pic wode.
PIERNIKI
Bedac w Toruniu podpatrzylam przepisy i przyprawy do tradycyjnego piernika.
Niegdys piernik byl lekarstwem sprzedawanym w aptekach z uwagi na przyprawy poprawiajace trawienie.Jako lekarstwo na zolądek,na jelita,uswajace resztki pokarmowe,piernik pozostawal w aptekach do momentu kiedy przyprawy stanialy.Transport rozwinąl sie i handel z krajami azjatyckimi zaczął kwitnąc.
Wtedy pierniki zaczeto wypiekac w domach.Podobno zakręcano ciasto jak rodziło sie dziecko,wstawiano je w kamiennym garnku do piwnicy(oczywiscie ciasto, nie dziecko),a kiedy dziecko doroslo ,na jego wesele wypiekano pierniki.Tym sposobem ciasto moglo lezec nawet 20 lat lub dluzej.
Najpierw trzeba przygotowac przyprawy.Bedą to :
gozdziki,kardamon-zielony i czarny,kolendra-ziarno,cynamon,imbir swiezy,kandyzowany i w proszku,kandyzowane skorki cytryny i melona,pieprz czarny w proszku,galka muszkatolowa,anyz gwiazdzisty,trawa cytrynowa.
Trzeba rowniez przygotowac
miod pitny,miod,wodkę,mąkę zytnią Bio
Wszystko razem zmieszac na gęstą masę i pozostawic w glinianym garnku na dowolnie dlugi okres czasu.W ten sposob bedzie tworzył sie zakwas na piernik.Po okolo minimum 2 tygodni do naszego zakwasu dodac mąkę pszenna,jaja i maslo. wyrabiac pierniki,piec krotko(okolo 15 min).
Im wiecej przypraw tym piernik bedzie ostrzejszy,rozgrzewajacy i oczyszczajacy jelita.Tak wiec umiarkowanie z przyprawami.
Na koniec mozna piernik polac lukrem.
Niegdys piernik byl lekarstwem sprzedawanym w aptekach z uwagi na przyprawy poprawiajace trawienie.Jako lekarstwo na zolądek,na jelita,uswajace resztki pokarmowe,piernik pozostawal w aptekach do momentu kiedy przyprawy stanialy.Transport rozwinąl sie i handel z krajami azjatyckimi zaczął kwitnąc.
Wtedy pierniki zaczeto wypiekac w domach.Podobno zakręcano ciasto jak rodziło sie dziecko,wstawiano je w kamiennym garnku do piwnicy(oczywiscie ciasto, nie dziecko),a kiedy dziecko doroslo ,na jego wesele wypiekano pierniki.Tym sposobem ciasto moglo lezec nawet 20 lat lub dluzej.
Najpierw trzeba przygotowac przyprawy.Bedą to :
gozdziki,kardamon-zielony i czarny,kolendra-ziarno,cynamon,imbir swiezy,kandyzowany i w proszku,kandyzowane skorki cytryny i melona,pieprz czarny w proszku,galka muszkatolowa,anyz gwiazdzisty,trawa cytrynowa.
Trzeba rowniez przygotowac
miod pitny,miod,wodkę,mąkę zytnią Bio
Wszystko razem zmieszac na gęstą masę i pozostawic w glinianym garnku na dowolnie dlugi okres czasu.W ten sposob bedzie tworzył sie zakwas na piernik.Po okolo minimum 2 tygodni do naszego zakwasu dodac mąkę pszenna,jaja i maslo. wyrabiac pierniki,piec krotko(okolo 15 min).
Im wiecej przypraw tym piernik bedzie ostrzejszy,rozgrzewajacy i oczyszczajacy jelita.Tak wiec umiarkowanie z przyprawami.
Na koniec mozna piernik polac lukrem.
Subskrybuj:
Posty (Atom)