DIETA WZMACNIAJACA,CODZIENNA,PO LECZENIU NOWOTWOROWYM
Do potraw dobrze jest dodac KORZEN KUZU -sprzedawany jako skrobia Kuzu w sklepach eko.
Jest to zagęszczacz do zup sosow,kisli lub budyniow,ale tez mozna go dosypywac do wszelkich kotlecikow,do pieczenia chleba,do nalesnikow.Jest to postac naszej maki kartoflanej tyle ze ten, bardzo wzmacnia nerki i zolądek.W Japonii leczy sie korzeniem kuzu alkoholizm z bardzo dobrymi efektami.Poprzez wzmocnienie nerek,alkoholik widzi w zyciu inne dzialania ,nie tylko alkohol.
W naszym przypadku bardzo jest wzmacniajacy i wspanialy jako np.kisiel zurawinowy.
Rozpoczynamy dzien
Na czczo wypic szklanke wody z cytryna
lub 1 lyzeczka octu jablkowego,lub tylko woda.
SNIADANIA godz 7-9
-owsianka na wodzie z dodatkiem 1
daktyla,rodzynek,1 morela,mozna dodac 1 sliwke swieza,lub inny owoc sezonowy.
-zupa sniadaniaowa
dynia starta na tarce,bialy
ryz,kumin,dwie krople oliwy lub sklarowanego masla,ryz rozgotowac .
-kasza jaglana podprazana na suchej
patelni,zalana wrzatkiem,gotowana z dodatkami jak do owsianki
-kasza gryczana z warzywami np.
marchewka,cukinia,cebulka,wszystko na wodzie
Druga czesc sniadania
-surowka,pomidory,ogorki,kiszonki,
do picia woda ciepla przegotowana,lub
mleko owsiane ,orkiszowe z karobem na cieplo,jedna kromka chleba z masłem lub
pesto(przepis poniżej),z pomidorem lub innymi warzywami.
DRUGIE SNIADANIE godz 11.00
owoc surowy-objetosc garsci
OBIADY 13-15
-zupy wszystkie dlugo gotowane,geste,
Jeśli mięsne to tylko raz w tygodniu.
DRUGIE DANIE
-Warzywa na parze,raczej bez tłuszczu,z
dodatkiem kurkumy(we wszystkich daniach)
-Kabaczek faszerowany ryzem lub
kasza,surowka,
-cukinia na patelni bez tłuszczu,na kilku
kroplach wody,z pomidorami,surowka,kasza
-kalafior,brokuł z wody lub na
parze,surowka
-jarmuż zblanszowany,drobno
pokrojony,podduszany z cebulka na patelni z pestkami słonecznika,surowka z
marchewki i jabłka,ocet winny,ziemniaki z wody
-szpinak zblanszowany,pokrojony
,podduszany na patelni z pestkami słonecznika i lyzka smietany lub serka
,surowka z selera i natka,kasza
-buraczki tarte na
cieplo,ziemniaki,surowka z ogorkiem kwaszonym i cykoria
-papryka czerwona faszerowana ryzem z soczewica,surowka
z natka pietruszki
-fasolka szparagowa zawijana w papier
ryzowy z dodatkiem własnej roboty pesto
-PESTO-(oliwa,daktyle,platki migdalow lub
ziarno sezamu,czosnek,BAZYLIA- swieza z ogrodka lub z marketu,lepiej OREGANO
swieze),wszystkie składniki zmiksować,dodac lyzke octu jabłkowego do
miksowania, przelozyc do słoika i do lodówki,podawac do potraw.
-Kasza z sosem koperkowym robionym na
korzeniu KUZU,z pomidorami,surowka z pomidorow i z rukola.
-kotleciki z fasoli,zmiksować ugotowana
fasole ,dodac cebulke z przyprawami-majeranek,czaber,kurkuma,ulepic kotleciki
,obtoczyć w sezamiei piec w piekarniku.
FASOLE W KAZDEJ POSTACI TYLKO RAZ W
TYGODNIU
MIESO TYLKO W WYWARZE WODNYM W
ZUPIE,TYLKO RAZ W TYGODNIU.
DO WARZYW DODAWAC IMBIR I KURKUME OBOWIAZKOWO,oraz
inne przyprawy bez soli
DESER
-pieczone jabłko,gruszka z cynamonem.
KOLACJA GODZ 17.00
-najlepiej zupa
Może być ryz z jabłkami,lub cos z obiadu.
Po godzinie 17 nic nie spozywac az do
rana,można pic wode.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz